Ikea elektrische rolgordijnen

Ikea slimme rolgordijnen: Kadrilj en Fyrtur

Ikea brengt in februari gemotoriseerde slimme rolgordijnen uit. De slimme rolgordijnen krijgen de namen Kadrilj en Fyrtur. Zoals er van slimme rolgordijnen verwacht mag worden zijn ze niet alleen te bedienen met een afstandsbediening, maar tevens via de Trådfri-app en spraakbesturing. De slimme assistenten Google Assistent, Amazon Alexa en Apple Siri (via HomeKit) zullen worden ondersteund. 

Elektrische Kadrilj en Fyrtur rolgordijnen

Het verschil tussen de twee type elektrische rolgordijnen is de lichtdoorlatendheid. Het Kadrilj-rolgordijn is lichtdoorlatend en de Fyrtur is verduisterend. Voor beide gemotoriseerde rolgordijnen geldt dat er geen lelijke stroomkabels hoeven worden doorgetrokken. De slimme rolgordijnen beschikken over een accu pakket waardoor ze volledig draadloos opgehangen en bediend kunnen worden.

Ikea Kadrilj slimme lichtdoorlatende rolgordijnen
Ikea Fyrtur slimme verduisterende rolgordijnen

Fysieke afstandsbediening en spraakbediening

Zoals hierboven vermeld kunnen de slimme rolgordijnen van Ikea op verschillende manieren bediend worden. De afstandsbediening is eerder al via de FCC uitgelekt en hieronder te zien.

Ikea Trådfri slimme rolgordijnen afstandsbediening

Doordat deze slimme apparaten van Ikea onder de Trådfri-serie vallen zijn ze daarnaast ook via de mobiele app van Ikea te bedienen. Een andere optie is om de raamdecoratie via een spraakassistent te bedienen. Kadrilj en Fyrtur laten zich met spraakcommando’s bedienen via Apple Siri (via HomeKit), Amazon Alexa en Google Assistent. Ten slotte zal het door de HomeKit ondersteuning tevens mogelijk zijn om de Woning app te gebruiken. Door de rolgordijnen te automatiseren zijn deze ‘s avonds automatisch te sluiten terwijl ze ‘s morgen langzaam openen om je geleidelijk wakker te laten worden.

Prijzen en afmetingen

Hoewel er officieel nog geen prijzen en afmetingen bekend zijn gemaakt liggen de prijzen vermoedelijk tussen de 119 en 149 euro. Het verduisterende rolgordijn zal daarbij de hoogste prijs hebben. Uit een gelekt document blijkt daarnaast dat de slimme rolgordijnen in de afmetingen 60×195 cm, 80×195 cm, 100×195 cm, 120×195 cm en 140×195 cm beschikbaar komen. Deze prijsinformatie en afmetingen zijn op het moment van schrijven echter nog niet door Ikea bevestigd.

Deel op social media