Logitech Harmony Hub

Logitech Harmony Hub

Logitech Harmony Hub

€ 103,99
8

Betaalbaarheid

9.0/10

Gebruiksgemak

8.5/10

Ondersteuning

6.5/10

Betrouwbaarheid

8.5/10

Vormgeving

7.5/10

Pluspunten

  • Compatibel met Logitech Harmony afstandsbedieningen
  • Ondersteunt populaire apparaten zoals Philips Hue en de Nest Thermostat
  • Eenvoudig scenes inschakelen en uitschakelen

Minpunten

  • Geen out-of-the-box ondersteuning voor ZigBee en Z-Wave

Logitech is al jaren actief met een lijn universele afstandsbedieningen. De Logitech Harmony Hub is een smart home hub die verschillende slimme apparaten met elkaar verbindt. De slimme hub is naast de app natuurlijk ook met de universele afstandsbedieningen bedienbaar.

Bluetooth, infrarood en Wi-Fi

De Harmony Hub is een kleine zwarte doos die middels Bluetooth, infrarood en Wi-Fi met verschillende slimme apparaten kan praten. Logitech levert een infrarood extender (ook wel infrarood blaster genoemd) mee om ook apparaten in een kast te kunnen bedienen. In vergelijking met een slimme hub als de Athom Homey ondersteunt deze smart home hub niet erg veel protocollen, maar desondanks is er een grote variatie aan slimme apparaten mee te bedienen.

Logitech Harmony Hub verbinden

ZigBee en Z-Wave ondersteuning

Hoewel de Logitech Harmony Hub standaard geen ZigBee en Z-Wave ondersteunt kan je dit toch aan de smart home hub leren. Met de Harmony Hub Extender voeg je de ondersteuning van deze protocollen eenvoudig toe. Dit apparaat wordt aangesloten op de USB poort van de hub waarna compatibele apparaten bedienbaar zijn via de Harmony afstandsbediening en mobiele app. Deze extender dien je helaas wel apart aan te schaffen.

Logitech Harmony Hub Extender

Eenvoudige bediening

De ervaring die Logitech heeft met universele afstandsbedieningen is één van de grote voordelen van deze hub. De afstandsbediening werkt erg prettig doordat er niet apart een app op een smartphone of tablet hoeft te worden geopend.

Logitech Harmony Hub bedieningDesondanks werken ook de Android en iOS apps erg intiutief. Na het installeren van de app verbind deze direct met de Harmonu Hub en worden er ook automatisch ondersteunde apparaten herkend. Ten slotte biedt Logitech ook nog het Harmony Web portaal waarmee de smart home hub ook vanaf elke pc en notebook kan worden bediend.

Automatische workflows

Met Harmony Activities kunnen meerdere apparaten tegelijk worden bediend. Dit gebeurt op een vergelijkbare manier als met IFTTT (wat ook wordt ondersteund).  Zo is het mogelijk om een activiteit te maken genaamd ‘Kijk TV’. Deze activiteit zet de televisie en decoder aan, en dimt de Philips Hue lichten in de woonkamer. Het verschil met andere smart home hubs is dat dit apparaat beter is in het starten van activiteiten wanneer er een knop wordt ingedrukt. Het is daardoor eenvoudiger om van het normale geprogammeerde ritme af te wijken. Ook is het door de afstandsbediening makkelijker om vanuit een ‘Goedemorgen’ activiteit nog slaperig de gordijnen open en het licht uit te doen.

Logitech Harmony Hub app

Compatibele slimme apparaten

Meer weten over welke apparaten allemaal ondersteund worden? Op de Logitech compatibility pagina kan je terug zien én zoeken welke smart home apparaten allemaal worden ondersteund.

Deel op social media