Ring Video Deurbel Pro

Ring Video Deurbel Pro

Ring Video Deurbel Pro

279
Ring Video Deurbel Pro
9

Betaalbaarheid

7/10

  Gebruiksgemak

  9/10

   Ondersteuning

   9/10

    Betrouwbaarheid

    10/10

     Vormgeving

     10/10

      Pluspunten

      • Slank design met vier verschillende frontjes
      • Goed werkende bewegingsdetectie en bekijken van beelden die aan een melding voorafgaan
      • Aan te sluiten op de bestaande deurbel bedrading
      • IFTTT ondersteuning met integraties zoals Philips Hue
      • Scherp dag- én nachtzicht

      Minpunten

      • Het is de meest prijzige video deurbel van Ring
      • Er is een (hoewel betaalbaar) abonnement vereist voor het terugkijken van opgeslagen videos
      • In tegenstelling tot de Ring Video Deurbel 2 beschikt deze deurbel niet over een verwisselbare batterij

      Zoals we in de review van de Ring Video Deurbel 2 al aangaven is de Ring Video Deurbel Pro slanker en lijkt deze meer op een traditionele deurbel. Deze video deurbel is het topmodel van de Ring deurbellen lijn. De deurbel biedt meer personaliseringsopties, maar verschilt ook op technologisch gebied.

      Wat zit er in de doos?

      De Ring Pro wordt geleverd met vier verwisselbare afdekplaten (zwart, brons, nikkel en wit) om deze goed te laten passen bij jouw huis. Daarnaast worden er een schroevendraaier, bevestigingsschroeven en -ankers meegeleverd. Voor het geval de bestaande deurbel-bedrading niet voldoende elektriciteit levert is er ook een power kit meegeleverd. Ten slotte vind je in de doos verlengkabels en natuurlijk een geïllustreerde handleiding.

      Ontwerp en kenmerken

      De Ring Pro maakt video-opnamen met 1080p en heeft een beeldhoek van 160 graden. Hij maakt gebruik van drie infrarood LED’s voor een nachtzicht van maximaal 30 voet en heeft een ingebouwde bewegingssensor, microfoon, luidspreker en een binnen bel (de Ring Chime). De deurbel beschikt over een 802.11n netwerkverbinding (2.4GHz en 5GHz) om verbinding te maken met het Wi-Fi thuis. De slimme deurbel vereist een twee-draads 16-24 volt stroombron (dezelfde stroombron die gebruikt wordt voor traditionele deurbellen). Naast de camera, is er een deurbelknop aan de voorkant van het apparaat. Deze knop wordt omringt door een blauw LED-licht dat oplicht wanneer de knop wordt ingedrukt. De twee aansluitingen aan de achterkant en setup knop aan de zijkant zijn bereikbaar door het frontpaneel te verwijderen.

      Wanneer je op de belknop drukt, klinkt er geluid via de Ring Chime, de camera begint met opnemen en er wordt een pushnotificatie naar de app gestuurd. Net als bij de Ring Video Deurbel 2, is een abonnement vereist om opgenomen video’s te bekijken, te delen en te downloaden. Het Protect Basic Plan is €3 per maand of €30 per jaar en geeft 60 dagen cloud-opslag per camera en volledige toegang tot alle video opnamen Voor €10 per maand of €100 per jaar, geeft het Protect Plus Plan alles van het Basic Plan voor een onbeperkt aantal Ring deurbellen en camera’s. Tevens krijg je levenslange garantie (de garantieperiode is normaal gesproken een jaar).

      Mobiele app

      Ring Video Deurbel Pro gebruikt dezelfde Android en iOS mobiele app als andere Ring apparaten. Het Mijn Apparaten scherm bevat bovenin een knop voor elk geïnstalleerd Ringtoestel. De onderste helft van het scherm bevat een historische lijst van alle gebeurtenissen (aanbellen, beweging triggers, en live view aanvragen). Tik op een gebeurtenis om de bijbehorende videoclip te bekijken, te delen, te verwijderen of op te slaan. Door op de knop Ring Pro te tikken, wordt er een scherm getoond waarop alle bel- en bewegingswaarschuwingen in- en uitgeschakeld kunnen worden, live video’s kunnen worden bekeken en de deurbelinstellingen geopend kunnen worden. Door het tikken op de Live View-knop, wordt een livestream gestart die wordt weergegeven in de landschapsmodus op volledig scherm en die knoppen heeft voor tweerichtingsaudio, dempen van de luidspreker en delen van de buurt.

      Onder de Live View-knop bevindt zich een reeks functietoetsen. Gebeurtenisgeschiedenis neemt u mee naar dezelfde gebeurtenissenlijst die u in het scherm Mijn apparaten ziet; Apparaatgezondheid laat u de spanning, Wi-Fi-signaalsterkte en systeemstatus controleren; Gekoppelde Chimes is waar je naartoe gaat om de deurbel te koppelen met een externe Ring Chime deurbel. Via bewegingsinstellingen kan je de bewegingsgevoeligheid aanpassen, bewegingszones instellen, en een bewegingsschema maken dat bepaalt wanneer bewegingswaarschuwingen actief zijn.

      Via de Motion Snooze-knop kunnen bewegingswaarschuwingen tijdelijk uitgeschakeld worden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer de deur vanwege een feestje toch open staat of er een vervelende ex voor de juist dichte deur staat. Verder kan je een van de 20 geluiden selecteren voor wanneer er op de deurbel wordt gedrukt. Voor wanneer er beweging wordt gedetecteerd is er te kiezen uit 16 geluiden. Met de Shared Users knop kunnen gebruikers worden toegevoegd die videos kunnen bekijken en waarschuwingen kunnen ontvangen.

      Installatie van de Ring Pro

      De installatie van de Ring Deurbel Pro is dankzij de geïllustreerde handleiding zeer eenvoudig. Ook zijn er even gedetailleerde instructievideo’s in de app beschikbaar. Zoals altijd, voel je jezelf ongemakkelijk bij het omgaan met laagspanningsbedrading, huur dan een professional in.

      Om te beginnen hebben wij de stroom van de bestaande deurbel uitgeschakeld. Daarna hebben we de twee draden losgekoppeld en de deurbel verwijderd. Daarna schuifden we de afneembare frontplaat van de Ring Pro en bevestigden we de twee draden aan de klemmen. Vervolgens is het een kwestie van de deurbel aan de buitenkant van het huis bevestigen met de bijgeleverde bevestigingsschroeven. We hadden al een Ring account van eerdere reviews. Heb je deze nog niet, dan download je vervolgens de app en maakt daarin een account aan.

      Na het openen van de app en het aantikken van de knop Apparaat instellen en het selecteren van de Ring Pro deurbel kan je het apparaat configureren. Geef het apparaat een naam, voer optioneel het adres in en tik op Doorgaan. Vervolgens wordt er gevraagd welk type bel de bestaande deurbel gebruikt (mechanisch, digitaal, geen). Daarna dient de knop aan de zijkant van de Pro ingedrukt en losgelaten te worden. Vervolgens stel je de Wi-Fi verbinding in en is de configuratie voltooid. Tot slot nog even het voorpaneel bevestigen en de deurbel is klaar voor gebruik.

      Testen van de slimme deurbel

      De Ring Pro levert zeer scherpe 1080p video’s bij het testen. Overdag was de video helder met rijke kleuren. Ook het nachtzicht had een goed contrast en bleef scherp. De audio was eveneens luid en duidelijk, aan beide kanten, te verstaan.

      De bewegingssensor van de camera werkte probleemloos. We kregen altijd een pushmelding en de camera heeft nooit nagelaten een clip op te nemen. Dit gebeurde zowel bij activatie van de sensor als wanneer de deurbelknop werd ingedrukt. Ook de IFTTT integratie zette correct een Philips Hue lamp aan wanneer de deurbelknop werd ingedrukt. Het lukte zelfs om via een Alexa spraakopdracht om de livestream van de Ring Pro op de TV weer te geven met behulp van een Amazon Fire TV Stick en Amazon Echo.

      Conclusie

      De Ring Video Doorbell Pro biedt alles wat je maar wilt in een slimme deurbel. Hij is vrij eenvoudig te installeren, heeft een slank design met verwisselbare faceplates en levert dag en nacht scherpe 1080p-video’s. De deurbel laat zien wat er voor een bewegingstrigger is gebeurd en het is mogelijk om live mee te kijken. De Ring Video Deurbel Pro is daarmee een erg goede keus qua slimme video deurbel.

       

      Deel op social media