Ring Video Deurbel Pro

Vergelijking Ring slimme video deurbellen

Eén van de meest populaire slimme apparaten van dit moment is de slimme video deurbel. Een slimme deurbel als de Ring video deurbellen hebben ten opzichte van normale deurbellen twee belangrijke voordelen: beveiliging en comfort. De deurbellen beschikken naast de bekende drukknop over een camera, microfoon, luidspreker en internetverbinding. Hierdoor is het waar dan ook ter wereld mogelijk om te zien wie er voor de deur staat en zelfs met de bezoeker een gesprek te voeren. Dit artikel geeft middels een duidelijke vergelijking meer inzicht in de verschillen tussen de slimme video deurbellen van één van de meest toonaangevende fabrikanten op dit gebied: Ring.

Ring Video Doorbell

Het bedrijf Ring is één van de pioniers op het gebied van slimme video deurbellen. Tegenwoordig bieden ze naast video deurbellen echter ook aanverwante slimme producten aan. Zo hebben zij onlangs hun assortiment uitgebreid met slimme beveiligingscamera’s voor zowel binnen als buiten. In dit artikel zullen we ons echter enkel focussen op de verschillende slimme video deurbellen die zij in Nederland aanbieden.

Ring Video Deurbel vs Ring Video Deurbel 2 vs Ring Video Deurbel Pro

In onderstaande tabel hebben wij de verschillende Ring deurbellen met elkaar vergeleken. Hoewel de slimme deurbellen qua uiterlijk erg op elkaar lijken zijn er onder de motorkap grote verschillen. Via onderstaande vergelijking van de slimme Ring deurbellen hopen we de keuze voor jou gemakkelijker te maken.

 Ring Video Deurbel Ring Video Deurbel 2 Ring Video Deurbel Pro
Ring Video DeurbelRing Video Deurbel 2Ring Video Deurbel Pro
Bekijk productBekijk productBekijk product
Prijs€ 95€ 159€ 249
Afmeting (LxBxD)12,83 x 6,17 x 2,21 cm12,83 x 6,35 x 2,74 cm11,43 x 4,67 x 2,03 cm
Kleuren– Sattijn Nikkel
– Venetiaans Brons
2 frontjes4 frontjes
Verwisselbare frontjesNeeJa, meegeleverd:
– Sattijn Nikkel
– Venetiaans Brons
Ja, meegeleverd:
– Sattijn Nikkel
– Venetiaans Brons
– Zwart
– Créme
BewegingsdetectieJa, infraroodtechnologieJa, infraroodtechnologieJa, technologie op basis van pixels
Resolutie720p (HD Ready)1080p (Full HD)1080p (Full HD)
Gezichtsveld180°160°160°
NachtvisieJaJaJa
Live weergaveJa, maar enkel bij aanbellen of bewegingJa, altijdJa, altijd
WeerbestendigJaJaJa
Meegeleverde chime (bel)Nee, optioneelNee, optioneelJa, inbegrepen
Kan bestaande bel gebruikenJaJaNee
Audio2-weg met ruisonderdrukking2-weg met ruisonderdrukking2-weg met ruisonderdrukking
InternetverbindingWifi 2.4 GHzWifi 2.4 GHzWifi 2.4 of 5 GHz
VoedingInterne batterij of 8-24V bedradingVerwisselbare batterij of 8-24V bedradingBedraad via meegeleverde 24V transformator

 

Aangezien wij begrijpen dat de termen in bovenstaande vergelijking niet voor iedereen direct duidelijk zijn gaan we hieronder nog uitgebreider in op de belangrijkste verschillen tussen de Ring video deurbellen. De prijs van slimme domotica apparaten zoals deze slimme video deurbellen zijn voor veel consumenten namelijk al snel doorslaggevend. Via deze aanvullende toelichting hopen wij een en ander duidelijk in perspectief te plaatsen.

Kleuren en verwisselbare frontjes

Bij aanschaf van de eerste Ring Video Deurbel koop je een bepaalde kleur deurbel. Bij de Ring Video Deurbel 2 en Ring Video Deurbel Pro krijg je respectievelijk 2 of 4 frontjes meegeleverd. Het grote voordeel hiervan is dat de slimme deurbel nog beter afgestemd kan worden op de uitstraling van de deur en deurpost. Mocht je later besluiten om deze een andere kleur te verven of zelfs te verhuizen, dan kan simpelweg het best passende frontje worden bevestigd. Voor de lange termijn ben je hiermee dus mogelijk beter uit. Bij de eerste variant ben je immers gebonden aan de kleur waarin je de slimme deurbel oorspronkelijke hebt aangeschaft.

Beeldresolutie

De eerste Ring Video Deurbel heeft ‘slechts’ een resolutie van 720p, oftewel HD Ready kwaliteit. De twee andere varianten (Ring Video Deurbel 2 en Ring Video Deurbel Pro) hebben een Full HD resolutie van 1080p. Dit betekent dat de twee laatstgenoemde varianten een scherper beeld opnemen en weergeven. In onze ervaring is de resolutie van 720p al ruim voldoende voor een slimme video deurbel. Enkel de resolutie is ons inziens dan ook niet het prijsverschil waard.

Gezichtsveld

Alle slimme Ring video deurbellen beschikken over een groothoeklens waardoor praktisch de gehele omgeving bij de deur zichtbaar is. In tegenstelling tot het eerste Ring Video Deurbel, dat een gezichtsveld van 180 graden heeft, is dit bij de latere twee modellen ‘slechts’ 160 graden. Wederom adviseren we hierbij om een keuze hier niet van af te laten hangen, aangezien zowel 160 als 180 graden een prima overzicht van de omgeving verschaffen.

Live weergave

Een belangrijk verschil tussen de drie slimme video deurbellen is de mogelijkheid tot live weergave. Bij de Ring Video Deurbel 1 is het enkel mogelijk om met de camera mee te kijken wanneer er een bezoeker op de knop/bel drukt of wanneer er beweging wordt gesignaleerd. Bij de latere twee modellen is het mogelijk om op elk moment van de dag een kijkje te nemen. De laatstgenoemden zijn daardoor meer geschikt als beveiligingscamera dan de eerste Ring video deurbel.

Ring Live Weergave

Meegeleverde Chime en aansluiting op bestaande bel

De Ring Video Deurbel 1 en 2 kunnen beide op de bestaande (mechanische) bel worden aangesloten. De Ring Video Deurbel Pro heeft deze mogelijkheid niet. Hoewel er bij alle drie de bellen een melding naar je smartphone wordt gestuurd kan het natuurlijk altijd zijn dat je deze even niet bij de hand hebt of wellicht op stil hebt staan. Wanneer je thuis bent is het dan wel zo handig dat je hoort dat iemand aanbelt. Om deze reden levert Ring bij de Video Deurbel Pro een Chime mee.

Ring Chime

Een Ring Chime is in feite een vervanging van de traditionele mechanische bel. Het grootste voordeel van de Ring Chime is echter dat deze niet op de bedrading van de bel hoeft te worden aangesloten. Deze wordt immers aangestuurd via het wifi netwerk. Het is daardoor mogelijk om deze op plekken te hangen waar de normale mechanische bel niet kon hangen. Heb je momenteel vaker dat je de bel niet hoort, dan is dit wellicht een goede reden om voor de Ring Video Deurbel Pro te kiezen. Overigens is de Chime ook voor de andere twee Ring modellen beschikbaar, maar dient deze dan los aangekocht te worden.

Dual-band internetverbinding

De Ring Video Deurbel Pro ondersteunt naast de 2.4 GHz band ook de 5 GHz band. Het voordeel van 5 GHz is dat er meer kanalen beschikbaar zijn en de kans op interfentie kleiner is. Dit laatste heeft voornamelijk te maken met het feit dat de 2.4 GHz band veel drukker is. De meeste draadloze apparaten maken hier momenteel nog gebruik van, denk hierbij aan Bluetooth-apparaten, mobiele telefoons en computers, maar bijvoorbeeld ook magnetrons.

Langzamerhand komen er echter steeds meer apparaten bij die dual-band ondersteuning hebben. Dual-band houdt in dat een apparaat op zowel 2.4 als 5 GHz kan communiceren. Ook deze band zal dus, mede door de snelheid van de opkoms van domotica, steeds drukker worden. Een belangrijke mythe die we graag willen ontkrachten is dat de 5 GHz een groter bereik zou hebben. Dit is namelijk niet waar. Het netwerk bereik van 2.4 GHz is groter dan 5 GHz. Let dus altijd goed op of er voldoende signaal is bij de deur waar je de slimme deurbel wilt hangen.

Voeding

Ten slotte de wijze waarop de slimme video deurbellen van stroom worden voorzien. De Ring Video Deurbel 1 en 2 kunnen beiden eenvoudig op de bestaande ‘oude’ 8 tot 24V voorziening worden aangesloten. Daarnaast kunnen beiden via de batterij worden gevoed. Hoewel de meeste consumenten er voor zullen kiezen om deze aan het elektriciteitsnet te verbinden. Het is immers niet heel prettig om wederom een apparaat af en toe op te moeten laden. De Ring Video Deurbel Pro vergt iets meer aansluittijd dan de eerste twee. Voor deze deurbel is namelijk de meegeleverde transformator vereist. Ring heeft deze los moeten trekken om het ontwerp van de deurbel smaller te kunnen maken.

Ring Protect

Zoals je van een slimme deurbel mag verwachten krijg je wanneer iemand aanbeld een melding op jouw telefoon. Hierbij is het mogelijk om via de camera mee te kijken, maar ook om met de persoon voor jouw deur te praten. Dit laatste is mogelijk door de ingebouwde microfoon en luidspreker. Wil je echter ook alle livebeelden en beelden van meldingen terugkijken? Dan heb je hiervoor een optioneel Ring Protect abonnement nodig. Hierbij worden de door jouw slimme video deurbel gemaakte beelden opgeslagen in de Ring Cloud. Via een smartphone is het vervolgens mogelijk om beelden te bewaren, bekijken, delen en downloaden. Bij aankoop krijg je een gratis proefperiode van 30 dagen. Vervolgens is het mogelijk om maandelijks of jaarlijks te verlengen. In onderstaande overzicht vind je meer informatie over Ring Protect. Het afsluiten van een abonnement kan via https://nl-nl.ring.com/pages/protect-plans.

GratisProtect BasicProtect Plus
KostenInbegrepen bij alle Ring-apparaten€ 3 per maand of € 30 per jaar€ 10 per maand of € 100 per jaar
Dekking –Eén Ring deurbel of beveiligingscameraOnbeperkt aantal Ring apparaten op een enkel adres
Realtime (bewegings)meldingenJaJaJa
BewegingsdetectieJaJaJa
Praten in twee richtingenJaJaJa
LivebeeldJaJaJa
Bewaar, bekijk, deel en download video’sNeeJa, maximaal 30 dagenJa, maximaal 30 dagen
Garantie2 jaar2 jaarUitgebreid
DiefstalbeveiligingJaJaJa
ContractNeeNee, elk moment opzegbaarNee, elk moment opzegbaar
Deel op social media