Nest Thermostaat

Nest Learning Thermostat

€ 219
9.2

Betaalbaarheid

8.5/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Ondersteuning

9.0/10

Betrouwbaarheid

9.5/10

Vormgeving

9.5/10

Pluspunten

  • Geschikt voor alle cv-ketels
  • Op afstand te bedienen via smartphone en tablet
  • Leert jouw leefritme kennen
  • Geld besparen op de energierekening
  • Beheert de warmwatervoorraad

Minpunten

  • Kunnen we niet vinden

Nest staat sinds de lancering van haar Nest Learning Thermostat, een slimme thermostaat, bekend om het prachtige design van haar producten. Inmiddels zijn we al bij de derde generatie van de Nest Thermostat en deze oogt in vergelijking met de eerste en tweede generatie weer slanker en strakker dan ooit. 

Installeren thermostaat

De Nest Learning Thermostat bestaat in feite uit twee apparaten: de slimme thermostaat en de Heat Link. De thermostaat bevestig je aan de muur of op de (apart aan te schaffen) standaard. De Heat Link sluit je aan op de ketel en verteld deze wanneer deze aan/uit moet of meer/minder gas moet gebruiken.

Nest Thermostat en Heatlink

Prachtig design en eenvoudige bediening

De Nest Thermostat heeft een glazen voorkant, zeer helder beeldscherm en metalen behuizing. Het apparaat is en oogt degelijk. Middels de ingebouwde nabijheidssensoren en aanwezigheidssensoren weet het apparaat wanneer je langs loopt waarop het scherm verlicht wordt en de actuele temperatuur wordt getoond. Middels deze sensoren wordt ook bepaald of je al dan niet thuis bent. Als er niemand thuis is dan verwarmt Nest het huis ook niet. Om de temperatuur van de slimme thermostaat aan te passen draai je metalen ring. Daarnaast kan het apparaat ook ingedrukt worden om het menu tevoorschijn te halen.

Nest Learning Thermostat

Modulerende thermostaat

De 3e generatie Nest Thermostat ondersteunt nu OpenTherm technologie om je HR-condensatieketel mee te kunnen moduleren. Een modulerende thermostaat zet niet enkel de ketel aan en uit, maar kan bepalen hoeveel gas er naar de ketel moet stromen. Het grote voordeel hiervan is dat je huis een constante temperatuur heeft. Daarnaast is deze slimme thermostaat hierdoor nog beter in staat een besparing op je energierekening te leveren.

Slimme thermostaat

Zoals hierboven aangegeven is de Nest thermostaat naast modulerend ook nog eens slim. De Nest Learning Thermostat leert jouw gewoonten kennen. Nadat je de slimme thermostaat een week lang hebt gebruikt programmeert hij zichzelf. Hij leert je favoriete temperatuur voor wanneer je thuis bent en verlaagt de temperatuur wanneer je weg bent. Hij kan zelfs bepalen hoe lang het duurt om je huis op te warmen zodat je weer in die aangename warmte thuiskomt van werk. Zo verbruik je alleen de noodzakelijke energie en niets meer.

Besparen op waterverwarming

Normaliter zorgen ketels er 24 uur per dag voor dat er warm water beschikbaar is. In de praktijk wordt er echter maar een aantal keer per dag daadwerkelijk warm water gebruikt. Via het warmwaterbeheer is de Nest thermostaat in staat om te plannen wanneer de watervoorraad mag afkoelen en wanneer deze opgewarmd dient te zijn. Door deze nieuwe functionaliteit (enkel in de 3e generatie) voorkom je nog meer onnodig gasgebruik en dit is erg voordelig voor zowel je portomonnee als het milieu.

Nest ecosysteem

Hoewel het niet echt een smart home hub is, is de Nest inmiddels wel het centrale punt van het Nest ecosysteem geworden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de Nest rook- en koolmonoxidemelder te koppelen zodat de thermostaat bij een koolmonoxide gevaar kan voorkomen dat het gas zich verder verspreidt.
Nest app
Bij beweging voor de Nest Cam kan de thermostaat je automatisch op je telefoon waarschuwen wanneer deze denkt dat er niemand thuis zou horen te zijn. Daarnaast ondersteunt de Nest Thermostat met haar Works With Nest platform onder andere ook Philips Hue verlichting. De lichten kunnen hierdoor automatisch worden uitgeschakeld wanneer er niemand meer thuis is.

Deel op social media