Ring Video Deurbel 2 Specificaties

Ring Video Deurbel 2

Ring Video Deurbel 2

€ 199
8.4

Betaalbaarheid

7.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Ondersteuning

9.0/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Vormgeving

8.0/10

Pluspunten

  • Draadloos via verwisselbare batterij
  • Verwisselbare frontjes voor verschillende kleurstijlen
  • Instelbare infrarood bewegingsdetectie
  • Live meekijken via de mobiele Ring app

Minpunten

  • Groter dan de Ring Video Deurbel Pro
  • Standaard geen Ring Chime inbegrepen
  • Abonnement vereist voor gebruik alle functies

Ring, een onderneming die tegenwoordig in handen is van Amazon, heeft een lange weg afgelegd in de wereld van de video deurbellen, video intercoms en tegenwoordig ook bewakingscamera’s. Het bedrijf is dan ook snel uitgegroeid tot de marktleider voor huisbeveiliging via de smartphone. De recentere apparaten hoeven, in tegenstelling tot traditionele en vele andere modellen, niet eens meer te worden bedraad (zoals de Ring Door View Cam). Hierdoor zijn ze nog gemakkelijker te installeren en gebruiken. Zodanig is er een steeds grotere belangstelling voor de video deurbellen van Ring. De vraag is of de Ring Video Deurbel 2 ook beter presteert dan de vele andere video deurbellen die op de markt zijn? We hebben de som op de proef genomen.

Ontwerp met meerdere frontjes

Het eerste wat aan de Ring Video Deurbel 2 opvalt is het ontwerp: het is een goed uitziend apparaat. In de doos werden we getrakteerd op twee frontjes: een zilveren en een donkergrijze. Uiteindelijk gingen we voor de donkergrijze. De deurbel zelf is wat groot, en dat kan een probleem zijn voor wie hem in een kleine ruimte of deurkozijn wil plaatsen. Met een hoogte van 12,83 cm, breedte van 6,35 cm en dikte van 2,74 cm, is deze voor sommige deurkozijnen te groot.

Dat gezegd hebbende, ziet deze er mooi uit op de muur naast de deur. Een voordeel van het formaat is dat ook de batterij een beetje groter kan zijn en voor een langere levensduur zorgt. Volgens Ring gaat de batterij zelfs tussen de zes maanden tot een jaar mee. Om voor de hand liggende redenen konden we dat niet volledig testen, maar we hebben nog niemand gehoord die de duur van de accu tegenspreekt.

Ring Video Deurbel 2 aan muur

Installatie van de Ring Video Deurbel 2

Het instellen van de slimme deurbel is heel eenvoudig. Allereerst moet de app gedownload worden op een Android of iOS apparaat en vervolgens dient er een account aangemaakt te worden (indien dit nog niet gedaan is). Daarna is het een kwestie van het volgen van de instructies in de app om de deurbel te configureren.

Er zijn een aantal opties om de Ring Video Deurbel 2 te installeren. De deurbel kan bedraad worden aangesloten op de bekabeling van de oude bestaande deurbel. De video deurbel kan echter natuurlijk ook gewoon los van de bestaande deurbel gebruikt worden en de batterij benutten.

Ring Video Deurbel 2 Donker
Ring Video Deurbel 2 Batterij

Wanneer er voor de draadloze optie wordt gekozen is het aan te raden de Ring Chime of Ring Chime Pro te koppelen. Zoals de naam al doet vermoeden, zal deze dan in huis klinken wanneer iemand op de deurbel drukt. Wij hebben de Chime Pro geïnstalleerd, waarmee tevens het Wi-Fi bereik wordt uitgebreid.

Dagelijks gebruik

Eenmaal geïnstalleerd, is de Ring Video Deurbel 2 erg eenvoudig in gebruik. Wanneer iemand op de knop drukt of de deur nadert, krijg je een melding op je telefoon. Wanneer iemand daadwerkelijk op de knop drukt zal het geluid klinken en zal er tegelijkertijd een videogesprek op uw telefoon verschijnen. Dat laatste is vooral handig als je niet thuis bent – want je kunt een tweerichtingsgesprek starten met wie er ook aan de deur staat.

Er zijn verder een paar aanvullende instellingen in de app te doen. Om te beginnen heeft de Ring Video Deurbel 2 bewegingsdetectie en start de video-opname zodra er beweging wordt gedetecteerd. Standaard was hij een beetje te gevoelig voor ons gebruik. Vanwege een ander appartement in de buurt startte er ook een opname als mensen naar de deur van de buren gingen.

Gelukkig kon dat in de app worden gewijzigd door eenvoudigweg naar het gedeelte ‘Mijn apparaten’ te gaan en op de optie ‘Bewegingsinstellingen’ te klikken. De bewegingsdetectie werkte naderhand echt goed, en we vonden de integratie met onze smartphone erg fijn werken. Nadat de gevoeligheidsopties allemaal waren ingesteld zagen we activiteit die we normaliter niet zo snel zagen. Zo zagen we bezorgers die pakketjes probeerden af te leveren, mensen die om onbekende redenen de deur naderen, enzovoorts.

In de app kun je ook alle recente activiteiten doornemen, de batterijstatus van de aangesloten apparaten controleren, het geluid van de deurbel veranderen, enzovoorts. Tot slot ondersteunt Ring ook meerdere gebruikers zodat deze desgewenst ook bij de instellingen kunnen komen.

Abonnementskosten

Zoals bij de meeste videobeveiligingsapparaten wordt er gevraagd om je te abonneren op de video-opnamedienst. Als je dat niet doet kan deze alsnog gebruikt worden. Zonder abbonement zijn echter niet alle opties van de Ring Video Deurbel 2 te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld geen videobeelden bekijken die bij bewegingsdetectie zijn opgenomen en eerder opgenomen videos worden van je account verwijderd.

Het is een beetje jammer dat er geen gratis abonnement beschikbaar is. Sommige diensten stellen je bijvoorbeeld in staat om videos binnen 24 uur terug te kijken voordat deze worden verwijderd. Met Ring betaal je € 3 per maand of € 30 per jaar voor één apparaat. Deze kosten zijn € 10 per maand of € 100 per jaar in het geval van meerdere Ring apparaten.. Het is niet overdreven duur. Het zou echter wel leuk zijn geweest om deze video deurbel te kunnen gebruiken zonder extra kosten.

Conclusie

De Ring Video Deurbel 2 is een solide apparaat. De installatie is eenvoudig. De app werkt erg prettig. Het volgen van bewegingen werkt prima en de batterij gaat lang genoeg mee om geen gedoe te laten zijn. Dat de deurbel samenwerkt met Amazon Alexa en Google Assistant maakt het daarnaast nog interessanter voor domotica enthousiastelingen.

Is het formaat van de deurbel geen probleem en staan bewegingsdetectie en beveiligingsfuncties bovenaan je verlanglijstje, dan is de Ring Video Deurbel 2 een erg goede keuze aangezien dit in tegenstelling tot bij andere video deurbellen die we hebben getest erg goed werkt en de functionaliteit erg goed doordacht is. Wil je liever een iets kleinere deurbel dan raden we de Ring Video Deurbel Pro echter aan.

Wil je zien wat de verschillen zijn tussen de Ring Video Deurbellen? Lees dan de Ring Video Deurbellen vergelijking die we hebben gemaakt.

Deel op social media