Ikea Sonos Symfonisk Slimme Speakers

Ikea en Sonos Symfonisk slimme speakers

Ikea en Sonos hebben de eerste twee slimme speakers in de Symfonisk collectie bekend gemaakt. Deze eerste twee Symfonisk wifi speakers zijn een tafellamp-speaker en boekenplank-speaker. Deze nieuwe Ikea collectie met slimme wifi speakers is vanaf augustus in de Ikea winkels te vinden. De tafellamp-speaker is een tafellamp op een speaker die als voet dienst doet. De boekenplank-speaker wordt zo genoemd, omdat deze als boekensteun en -plank gebruikt kan worden.  Door de samenwerking met Sonos zet Ikea, na de slimme verlichting en slimme rolgordijnen wederom een grote stap om een steeds breder assortiment van slimme producten aan te bieden

Samenwerking Ikea en Sonos

Het is al enige tijd bekend dat de twee toonaangevende bedrijven Ikea en Sonos zouden gaan samenwerken. Ikea en Sonos hebben elk hun unieke specialisme en de aankondiging van de Symfonisk collectie verwoordt dit dan ook maar al te mooi. Het is een combinatie van de expertise omtrent design en woninginrichting van Ikea met de kennis van Sonos op het gebied van geluid en technologie. Ikea wilde graag afwijken van het standaard design, maar tegelijkertijd krijgen we dezelfde geluidskwaliteit als waar Sonos om bekend is geworden. Het beste van twee werelden dus! Al zal de prijs voor de meeste mensen het meest in het oog springende zijn. Deze samenwerking zorgt er namelijk voor dat het ineens voor de gewone man betaalbaar wordt om slimme Sonos speakers in huis te halen. Wij zijn al enthousiast in ieder geval!

Ikea Sonos Symfonisk

Betaalbare slimme speakers

Normaliter zouden we eerst beginnen te schrijven over de speakers en de technische mogelijkheden. Lezers die zich wel eens hebben georienteerd op Sonos speakers weten echter dat deze een behoorlijk prijskaartje hebben. Om niemand af te schrikken om verder te lezen doen we dan ook graag direct uit de doeken wat de speakers gaan kosten. De tafellamp met ingebouwde speaker krijgt een prijskaartje van 179 euro. De boekenplank-speaker, die ongetwijfeld erg populair zal worden, gaat slechts 99,95 euro kosten!

Het speaker ontwerp van Ikea

Beide speaker varianten worden geleverd in twee kleuren: zwart en wit. Op de voorkant van de twee slimme speakers zitten naast een Ikea én Sonos label knoppen voor afspelen en pauzeren en het verhogen of verlagen van het volume.

Zoals hierboven reeds beschreven is de tafellamp-speaker een combinatie van een lamp en een speaker. Dit betekent dat op een plek waar beide gewenst zijn straks dus nog maar één kabel benodigd is. De witte tafellamp speaker heeft een melkwitte kap. De zwarte tafellamp speaker heeft een goud/bronzen lampenkap.

Ikea Sonos Symfonisk Tafellamp Wifi Speaker
Ikea Sonos Symfonisk Tafellamp Speaker

De boekenplank-speaker is wat minimalistischer en traditioneler qua ontwerp. De speaker is zowel staand als liggend te gebruiken. Uniek is echter dat deze niet alleen middels een beugel op te hangen is, maar zelfs tot een gewicht van 3kg kan dragen. De speaker is daardoor als boekenplank of nacht-‘kastje’ te gebruiken.

Ikea Sonos Symfonisk Boekenhouder Speaker
Ikea Sonos Symfonisk Boekenplank Speaker

De slimme speaker techniek van Sonos

Nog niet alle technische specificaties zijn bekend. We zullen dit artikel dan ook updaten zodra er meer bekend is. Wat we in ieder geval wel weten is dat de Symfonisk speakers volwaarde Sonos speakers zijn. Dit houdt in dat beide speakers dezelfde geluidskwaliteit als andere Sonos speakers bieden. Beide speakers ondersteunen Airplay 2 en zijn bedienbaar via HomeKit. De slimme speakers kunnen als multiroom speakers gebruikt worden. De speakers kunnen samenwerken met en onderdeel worden van een bestaand Sonos-ecosysteem. Dit laatste betekent dat de boekenplank speakers bijvoorbeeld als achterspeakers kunnen worden gebruikt terwijl een Sonos Playbase als frontspeaker wordt ingezet. Het enige wat ontbreekt is een microfoon. De slimme speakers hebben daarom zelf geen virtuele assistent zoals Alexa of Google Assistent aan boord, maar kunnen uiteraard wel via bijvoorbeeld een Amazon Echo worden bediend.

Verkrijgbaarheid

Zoals aangegeven zijn de slimme wifi én Airplay 2 speakers vanaf augustus verkrijgbaar in de Ikea winkels. Wij kunnen niet wachten om ze te testen en zullen de ervaringen dan zo snel mogelijk met jullie delen. Voor de prijs van 99 of 179 euro kan het echter niet tegenvallen, dus wacht vooral niet op onze testresultaten en probeer ze in augustus zelf!

Deel op social media