Nest Cam

Nest Cam Indoor

Nest Cam Indoor

€ 189
8.2

Betaalbaarheid

7.0/10

Gebruiksgemak

9.0/10

Ondersteuning

8.5/10

Betrouwbaarheid

8.0/10

Vormgeving

8.5/10

Pluspunten

  • Hoge resolutie beeld (1080p)
  • Verstelbare en magnetische voet
  • Gebruiksvriendelijke Nest App
  • Ondersteuning van domotica producten en technieken

Minpunten

  • Kosten Nest Aware abonnement
  • Slechts één bewegings- of geluidsmelding per 30 minuten

De Nest Cam Indoor is een veelzijdige beveiligingscamera bedoeld voor gebruik binnenshuis. Naast het opnemen van beelden is het ook mogelijk om te horen wat er in huis gebeurt en tegen eventuele (on)gewenste bezoekers te praten. De slimme Nest Cam beveiligingscamera’s helpen je op je huis en gezin te passen.

Nest Cam plaatsen en koppelen

Zoals we inmiddels van Nest gewend zijn is er op het design van deze slimme camera niets aan te merken. De Nest Cam is een chique ronde camera die door de meeste consumenten in de meegeleverde houder wordt geplaatst. De houder is verstelbaar en heeft een magnetische voet. Daardoor is het kinderlijk eenvoudig om een geschikte plek voor de camera te vinden. In de meeste gevallen is het hierdoor ook niet nodig om te boren, zoals met veel andere beveiligingscamera’s het geval is. Het is echter ook mogelijk om de Nest Cam zonder houder aan bijvoorbeeld een muur te bevestigen. Wat we wel jammer vinden is de meegeleverde witte kabel die afbreuk doet aan het geheel. Ons advies zou zijn om een losse zwarte kabel aan te schaffen.

Nest Cam

Nadat de Nest camera op de gewenste plek is gestationeerd is het tijd om deze te koppelen. Dit is mogelijk door allereerst de Nest app te downloaden. Deze smartphone en tablet app is voor zowel iOS als Android verkrijgbaar. Op de achterkant van de camera is een QR-code te vinden die in de app gescand dient te worden. Nadat het scannen kan je de camera een naam geven zoals ‘Woonkamer’ en is hij klaar voor gebruik.

Scherp beeld en grote beeldhoek

Hoewel de Nest Cam een maximale resolutie van 1080p ondersteunt staat deze standaard ingesteld op 720p. Dit doet Nest om het Wi-Fi netwerk te ontlasten. De camera is immers ieder moment klaar om de beelden weer te geven. De beeldhoek van de camera is maar liefst 130 graden waardoor één enkele camera vaak al voldoende is om een gehele kamer in beeld te brengen. Vanwege deze grote beeldhoek is het beeld logischerwijs wat vervormd, maar de kwaliteit is desalniettemin prima. Via de zoom functie is het ook mogelijk om het beeld te vergroten.

Nest Cam beeldkwaliteit

De Nest camera geeft zowel bij daglicht als in het donker een helder en soepel beeld. De nachtzicht modus maakt gebruik van de 8 ingebouwde infrarood LED-lampen. Deze Nest Cam Indoor schakelt in het donker automatisch over op deze nachtzicht modus.

Nest Cam nachtzicht

Luisteren en spreken

Zoals eerder beschreven beschikt de Nest Cam behalve een camera ook over een microfoon en luidspreker. Door de microfoon is het mogelijk om geluiden in de camera te horen en het apparaat als babyfoon te gebruiken. Via de app is het daarnaast ook mogelijk om de baby gerust te stellen of ongenode gasten af te schrikken.

Nest Aware abonnement

Wanneer je als consument gebruik wilt maken van alle functionaliteiten is een cloud abonnement op Nest Aware noodzakelijk. Lokaal kan de Nest Cam Indoor geen beelden opslaan.  Zonder abonnement is het dan wel mogelijk om tot drie uur terug momentopnamen (foto’s) terug te kijken, maar met Nest Aware heeft de camera een vele malen grotere cloudopslag tot zijn beschikking. Nest biedt twee varianten aan om beelden 10 tot 30 dagen op te slaan en terug te kijken.

Persoonsmeldingen

Naast de mogelijkheid om beelden over langere periode terug te kijken is het middels Nest Aware ook beter in staat om beelden te analyseren. Dit heeft er mee te maken dat je naast cloudopslag ook de hiervoor benodigde rekenkracht krijgt. Rekenkracht die de Nest Cam zelf onmogelijk kan leveren. Dit alles heeft tot gevolg dat het mogelijk is om meer intelligente bewegings- en geluidsmeldingen te ontvangen. Met persoonsmeldingen ziet de Nest Cam bijvoorbeeld het verschil tussen een mens en een huisdier. Valse alarmen door dieren zijn hiermee verleden tijd.

Activiteitszones

Naast de persoonsmeldingen is het ook mogelijk om activiteitszones in te stellen. Per camera ijn er vier gebieden te selecteren die nauwkeuriger in de gaten gehouden kunnen worden. Elke zone kan een eigen vorm, grootte, kleur en naam gegeven worden. Wanneer er activiteit in een zone is ontvang je als gebruiker een specifieke melding met de naam van de zone en een momentopname van de beweging. Het is echter ook mogelijk om juist zones in te stellen waarvoor je geen meldingen wilt ontvangen. Langsrijdende auto’s op straat zullen hierdoor bijvoorbeeld geen melding meer hoeven te triggeren.

Nest Cam activiteitszones

Time-lapses

Een andere erg leuke feature van Nest Aware is de mogelijkheid om time-lapses te maken en te delen. Hiermee is het mogelijk om van maximaal 24 uur aan beeldmateriaal een videoclip van 30 tot 120 seconden te maken. Zo is het mogelijk om een huisfeestje tot een time-lapse te bewerken en vervolgens met vrienden en familie te delen.

Smart home toepassingen

De Nest Cam Indoor kan naast een (beveiligings)camera ook dienen als domotica trigger. De camera werkt uiteraard nauw samen met andere Nest producten. Daarnaast werkt de camera door het ‘Works With Nest’ programma echter ook met producten van andere fabrikanten.

We zullen een aantal voorbeelden van de mogelijkheden de revue laten passeren. Om te beginnen de Nest Thermostat. Zodra deze slimme thermostaat weet dat je van huis bent kan de Nest Cam automatisch beginnen met opnemen. Hetzelfde geld voor wanneer de Nest Protect onraad detecteert. De Nest Cam kan dan automatisch starten met opnamen zodat de situatie thuis kan worden bekeken. Wellicht is het hierdoor mogelijk de bron van een vuur te ontdekken. Belangrijker is dat er bekeken kan worden of er iemand thuis is.

Denk wat betreft andere fabrikanten bijvoorbeeld aan het automatisch inschakelen van de Hue lampen zodra de camera activiteit ziet. Hierdoor kunnen inbrekers worden afgeschrikt of kun je jezelf laten verwelkomen met een verlicht huis. Maak je gebruik van een SkyBell bij de voordeur? Deze kan bij beweging ook worden ingeschakeld om beelden op te nemen. Hierdoor kan er een nog vollediger beeld van de situatie rondom het huis worden verkregen.

Nest Cam & Philips Hue

Ten slotte zullen er door de ondersteuning van If This Then That (IFTTT) gedurende de tijd waarschijnlijk nog veel meer interessante toepassingen verschijnen. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos.

 

Deel op social media