Voordelige slimme badkamer speakers met Bluetooth, Wi-Fi en AirPlay

Een volledige audio-set met badkamer speakers hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende aanbieders op de markt die geluidssystemen voor in de badkamer verkopen. Het is hierbij belangrijk dat badkamerspeakers waterdicht zijn. Met goede speakers en muziek is de kans groot dat je wat langer onder douche zal staan. Niet elke speaker kan tegen de hete stoom van een douche. Daarnaast is het voor de veiligheid belangrijk dat er een passende laag voltage versterker op wordt aangesloten. Aangezien badkamerspeakers daarnaast vaak in het plafond worden verwerkt is het tevens wel zo handig als deze draadloos bedienbaar zijn. Dit kan via Bluetooth of nog beter via Apple Airplay of Wi-Fi. Geluidssystemen voor in de badkamer hebben echter bewezen prijzig te zijn. Aangezien veel mensen dit niet kunnen of willen betalen laten we in dit artikel een goedkoper alternatief zijn, zonder in te leveren op de kwaliteit.

In dit artikel leggen we je uit hoe je waterdichte slimme badkamer speakers installeert voor slechts 75 tot 100 euro.

Waterdichte badkamer plafondspeakers

Aquasound Twist plafondspeakers

Allereerst zijn de speakers natuurlijk belangrijk. Wij hebben uitgebreid research gedaan naar geschikte speakers. Hierbij zijn we tot de conclusie gekomen dat de Aquasound Twist speakerset de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Wellicht dat dit als een verrassing komt. Aquasound staat immers niet bekend om een lage prijs en dat klopt. Hoewel we in dit artikel een budget oplossing beschrijven wil dat niet zeggen dat we tegelijkertijd ook enorm willen inleveren op de kwaliteit. We willen én kwaliteit én een lage prijs. Wees gerust, dit is het duurste artikel van deze set en de prijs is slechts een kleine 55 euro.

Aquasound Twist Waterbestendige Badkamer Speakers

Motivatie van keuze voor deze badkamer speakerset

Er zijn verschillende redenen waarom we de Aquasound Twist badkamer speakers hebben geselecteerd. De eerste reden is de kwaliteit. De speakers zijn speciaal voor badkamers gemaakt en waterdicht. De Aquasound Twist plafondspeaker heeft een maximaal vermogen van 45 watt en biedt een prima geluid.

Een tweede reden is de bouw van de speaker. Andere waterdichte speakers zijn vaak voor marine en watersportliefhebbers bedoeld. Daarbij worden de speakers over het algemeen vastgeschroefd. In een badkamer zou dit betekenen dat er ook lelijke schroeven in het plafond te zien zijn. Deze Twist speakers kunnen echter eenvoudig in het plafond worden geklemd. Er komen dus zelfs geen schroeven aan te pas en dit zorgt voor een strakke afwerking. Doordat er slechts een inbouwdiepte van 43mm is vereist zijn deze speakers daarnaast in praktisch eerder (verlaagd) plafond in te bouwen. Ten slotte zijn de speakers simpel, wit en strak uitgevoerd waardoor deze ook niet zo snel de aandacht opeisen.

Aquasound Twist badkamer speakers met klem

Een derde en laatste optie is wat praktischer van aard. Mochten de speakers om wat voor reden dan ook toch een keer stuk gaan, ben je met Aquasound verzekert van betrouwbare garantie. Verder heb je ook de grootste kans dat na het aflopen van de garantieperiode exact dezelfde speakers nog beschikbaar zijn. Dit biedt zoals eerder ook aangegeven weer voordelen qua eenvoudige vervanging. Het zou immers dubbel zuur zijn wanneer de speakers en kapot gaan, en je hierdoor weer een zaagklus op je hals krijgt. Bij de veelal Chinese goedkopere alternatieven heb je deze beide zekerheden niet.

Laag voltage Bluetooth versterker voor badkamer

Om de badkamer plafondspeakers te kunnen gebruiken is er een versterker nodig. Aquasound levert ook volledige sets van badkamer speakers en versterker. Echter komen we dan in de hoge prijscategorie die we juist wilde vermijden. Waar de versterker van Aquasound ongeveer 200 euro kost, hebben wij in onze set een versterker van slechts 15 euro toegepast.

Nobsound F900 mini bluetooth versterker

Maak kennis met de Nobsound F900 mini bluetooth versterker. Ondanks de lage prijs van circa 15 euro voldoet deze draadloze versterker aan alle vereisten. Deze versterker werkt namelijk allereerst met een laag voltage van 9 tot 24 volt. Erg belangrijk, want een badkamer is een natte ruimte waar veiligheid van het grootste belang is. Ten tweede kan de versterker twee keer 50 watt leveren. Wat ruim voldoende is voor de Aquasound Twist badkamer speakers. Als derde reden is de versterker klein. Hierdoor is deze eenvoudig in het plafond of op een andere plek in de badkamer weg te werken.

Nobsound F900

USB, aux en Bluetooth ondersteuning

Ten slotte ondersteunt deze mini versterker verschillende ingangen als usb en aux, maar heeft deze ook ingebouwde Bluetooth ondersteuning. Deze laatste optie vinden wij natuurlijk het meest interessant aangezien we hierdoor draadloos muziek naar de badkamer speakers kunnen streamen. Met een bereik van 10 meter ben je daarnaast verzekerd van een goede verbinding met jouw telefoon.

WiFi, AirPlay en Spotify in de badkamer

Ben je op zoek naar een badkamer speakerset met Bluetooth dan heb je aan bovengenoemde producten al voldoende. Dit betekent dus dat je voor ongeveer 75 euro een kwalitatief goede badkamer speakerset in huis hebt. Wil je echter nog iets meer gemak dan kan je er ook voor kiezen om nog WiFi, AirPlay en native Spotify ondersteuning toe te voegen.

WiFi & AirPlay logos

Voordelen WiFi ten opzichte van Bluetooth

Het grootste voordeel van WiFi ten opzichte van Bluetooth is het verbinden met verschillende apparaten. Een Bluetooth apparaat kan maar met één telefoon gelijktijdig verbonden zijn. Wil je na gebruik een andere telefoon verbinden dan dien je deze weer opnieuw te koppelen. Woon je dus samen met je partner of met je gezin en willen zij allen van het geluidssysteem in de badkamer gebruik maken? Dan kan dit dus wat (onnodig) gedoe opleveren. Een WiFi apparaat is met het netwerk verbonden en kan door iedereen op het WiFi netwerk bediend worden. Maak je gebruik van Apple apparaten zoals een iPhone, iPad of MacBook dan brengt AirPlay je tevens extra comfort. Doordat AirPlay in alle Apple apparaten is geintegreerd, kan er vanuit elke app eenvoudig muziek worden gestreamed naar deze badkamer speakerset.

AudioCast M5 wifi en AirPlay ontvanger

Spreekt bovenstaande jou ook aan dan kan je optioneel een WiFi ontvanger aan de badkamer versterker koppelen. De AudioCast M5 is hierbij de beste en meest voordelige optie. Deze WiFi en AirPlay ontvanger kost slechts 25 euro en is net als de versterker erg klein. Deze ontvanger ondersteunt de meest gebruikte devices en besturingssystemen zoals Android, iOS, OS X en Windows. Het ondersteunt protocollen en technieken als WiFi, DLNA, AirPlay en Spotify. Via de WPS knop of de in alle app stores aanwezige mobiele app verbind je deze eenvoudig met jouw bestaande thuisnetwerk. Daarnaast kan je de naam via de app ook hernoemen naar bijvoorbeeld ‘Badkamer’. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een spraakassistent een eenvoudige opdracht te geven. Zoals “Hey Siri, speel de top 40 af op de badkamer speakers”.

AudioCast M5

Werkt naadloos samen met de versterker

Zoals je van een goed samengestelde set mag verwachten storen de Bluetooth ontvanger in de versterker en de WiFi ontvanger van de Audiocast elkaar niet. Zodra je de AudioCast aansluit op de Nobsound versterker, dan wordt de Bluetooth functie uitgeschakeld. Hiermee wordt de kans op storing met jouw WiFi netwerk dus tot nul gereduceerd.

Het boodschappenlijstje

Hoewel we in de bovenstaande tekst reeds wat links naar de producten hebben opgenomen vatten we het hier nog eens samen. De door ons getestte en aangeraadde set bestaat uit de volgende componenten. Wanneer je op de naam van het product klikt opent zich een nieuw tabblad naar de webshop waar wij het artikel ook hebben gekocht.

Aquasound Twist waterdichte plafondspeakers€ 56,99
Nobsound F900 mini bluetooth versterker€ 22,92
Audiocast M5 wifi ontvanger€ 24,82
Deel op social media