Samsung SmartThings Hub

Samsung SmartThings Hub

Samsung SmartThings Hub

$ 99,99
8.1

Betaalbaarheid

8.0/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Ondersteuning

8.5/10

Betrouwbaarheid

8.5/10

Vormgeving

7.5/10

Pluspunten

  • Relatief voordelig in zijn soort
  • Eenvoudig te installeren
  • ZigBee en Z-Wave ondersteuning
  • Complete starter kit

Minpunten

  • Geen KlikAanKlikUit (433MHz) en HomeKit ondersteuning
  • Werkt enkel met een smartphone
  • Functioneert niet altijd als verwacht

Samsung is met de SmartThings Hub helemaal klaar om jouw huis te veroveren. De Samsung SmartThings bestaat uit een hub, drie sensoren en een stroomschakelaar. De hub hoeft enkel verbonden te worden met een Wi-Fi router en naast de voeding van de hub zijn er geen extra kabels nodig.

Meegeleverde slimme sensoren

De Samsung hub zelf is via een paar simpele stappen in te stellen waarna de sensoren kunnen worden verbonden. Samsung levert in de kit standaard drie sensoren mee. De twee-delige multisensor kan zien of een raam, deur of kast is geopend. De bewegingssensor reageert op beweging en middels de aanwezigheidssensor weet de hub of je thuis bent. Het systeem kan vervolgens bediend worden met de bijbehorende Android, iOS en Windows apps.

SmartThings kit

Automatiseren van slimme apparaten

Vanuit de app kan je zogenaamde SmartApps installeren. Een SmartApp zorgt ervoor dat je huisautomatisering daadwerkelijk geautomatiseerd wordt. Zo is het mogelijk om op basis van de sensoren jouw slimme apparaten zoals verlichting te activeren. Denk hierbij aan een lamp die aan gaat zodra een deur (waarop de multi-sensor is bevestigd) wordt geopend of de thermostaat die lager wordt gezet zodra je van huis vertrekt. Naast het aanbod in de SmartThings Marketplace is het ook mogelijk om een eigen SmartApp te maken en te delen. Hierdoor zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig.

SmartThings app

Z-Wave en Zigbee ondersteuning

Samsung SmartThings ondersteunt zowel Z-Wave als Zigbee. Hierdoor ondersteunt de hub een groot aanbod van slimme apparaten zoals spraakassistenten, (licht)schakelaars, verlichting en stopcontacten. Door de If This Then That (IFTTT) ondersteuning is het ook mogelijk om ‘Als dit, dan dat’ scenario’s in te stellen en IFTTT compatible apparaten te koppelen.

SmartThings apparaten

Works with SmartThings

Het grote voordeel van de SmartThings kit is dat je ook zonder andere apparaten direct met deze hub aan de gang kan. De kracht van deze hub kan echter pas benut worden zodra je ook andere compatible Things zoals Philips Hue verlichting of een Nest Thermostat aanschaft. Kijk op de volgende website welke Things worden ondersteund: Works with SmartThings.

Deel op social media